Monika Kruszelnicka jest dietetykiem klinicznym z wieloletnim doświadczeniem z zakresu wspomagania leczenia chorób oraz koordynowania programów żywieniowych poprzez dobór odpowiednich diet i planowanie diet specjalistycznych w konkretnych jednostkach chorobowych. Pracuje w Szpitalu Uniwersyteckim im. Karola Marcinkowskiego w Zielonej Górze oraz jako wykładowca akademicki na Uniwersytecie Zielonogórskim.
Na oddziałach klinicznych edukuje pacjentów z cukrzycą i we współpracy z lekarzami przygotowuje indywidualne zalecenia kliniczne w konkretnych jednostkach chorobowych.
W pracy z pacjentem stosuje zasady holistyczne, a w indywidualnych zaleceniach wykorzystuje badania naukowe i własne doświadczenie zawodowe.
Ponieważ praca z pacjentem wymaga ciągłego dokształcania, poszerzania wiedzy i podnoszenia kwalifikacji, bierze udział w licznych konferencjach i szkoleniach. Ukończyła studia podyplomowe na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu na kierunku „Dietetyka i Poradnictwo Żywieniowe”.
Jest osobą życzliwą i empatyczną; łatwo nawiązuje pozytywne relacje z pacjentami. Zgromadzone doświadczenie i wiedza pozwalają jej skutecznie realizować misję i przekładają się na poprawę zdrowia pacjentów.
Pasjonatka upowszechniania zasad zdrowego żywienia oraz wiedzy o prozdrowotnym stylu życia. Miłośniczka eksperymentalnego gotowania, sztuki kulinarnej, książek i ludzi stawia sobie stale nowe wyzwania i cele pozwalające na ciągły rozwój zawodowy.
Monika Kruszelnicka – dietetyk kliniczny
środa
15:00 - 20:00
Rejestracja:
+48 68 411 41 00
budynek Polikliniki 3p.
ul. Wazów 42
65-044 Zielona Góra
Więcej szczegółów
ul. Wandy 27
65-095 Zielona Góra
Więcej szczegółów
ul. Bohaterów Westerplatte 9
65-034 Zielona Góra
Więcej szczegółów